Lara Gessler to córka restauratorki Magdy Gessler i jej drugiego męża Piotra Gesslera. Pomimo studiowania socjologii swoją ścieżkę życiową ukierunkowała na gastronomię.
Jest również współwłaścicielką restauracji oraz cukierni Słodki Słony. Ma na swoim koncie dwie książki "Słodki zielnik" oraz "Orzechy i pestki". W 2020 roku utworzyła Pracownię Kulinarną, w której mogą odbywać się wydarzenia kulinarne.
Bez dwóch zdań córka najpopularniejszej restauratorki posiada równie bujną wyobraźnię kulinarną jak jej mama. Jakiś czas temu na Instagramie postanowiła podzielić się pomysłem na urozmaicenie tegorocznego karnawału i tłustego czwartku. Jej zdaniem znane wszystkim faworki nie muszą być podawane jedynie w wersji na słodko. W poście napisała, że serwuje je w towarzystwie dwóch wytrawnych omast. Pierwsza składa się z koziego sera, skórki pomarańczowej i oliwek. Natomiast druga to połączenie gorgonzoli, selera naciowego i pieprzu.
Na pytanie zawarte pod zdjęciem "A Wy dajcie znać czy takie połączenie to dla Was herezja, czy nie?" dostała szybką odpowiedź. Jedna z czytelniczek napisała
Takie połączenie to na pewno zachęta do spróbowania nowych smaków.
Omasta 1
Składniki
Sposób przygotowania
Do miski włóż rozdrobniony serek. Oliwki drobno posiekaj, skórkę zetrzyj na tarce. Wszystko z sobą dokładnie wymieszaj.
OFERTY AVANTI24.PL: Modne spódnice na 2023: rządzi skóra i plisy! Wybieramy fasony sprzyjające sylwetce
Omasta 2
Składniki
Sposób przygotowania
Ser rozgnieć za pomocą widelca i dodaj do niego łyżeczkę śmietany. Seler drobno posiekaj i dodaj do reszty składników. Całość dopraw pieprzem i wymieszaj.
OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl