Ikea otwiera lokal z posiłkami na wynos w dostawie. Na wynos kupisz m.in. kultowe szwedzkie klopsiki

Marzenie wielu osób właśnie się spełniło. Ikea wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów i otwiera samodzielny lokal gastronomiczny. Zjecie w nim m.in słynne szwedzkie klopsiki.

Ikea otwiera lokal gastronomiczny w Warszawie

Restauracja będzie funkcjonować w Warszawie, w kompleksie biurowym Adgar Plaza przy ul. Postępu 17 A. Firma liczy z pewnością na okoliczne biura i ich pracowników, którzy lubią zamawiać jedzenie w czasie przerw obiadowych. Lokal, zajmujący aż 151 metrów kwadratowych, będzie serwował dania znane wszystkim odwiedzającym sklep Ikea, którzy postanowili po męczących zakupach coś przegryźć.

- Chcemy, aby nasi klienci mieli możliwość wyboru różnych sposobów na robienie zakupów również, jeżeli chodzi o naszą ofertę gastronomiczną. Dlatego biorąc pod uwagę ich oczekiwania, nieustannie pracujemy nad nowymi rozwiązaniami i pomysłami – mówiła portalowi dlahandlu.pl Oriana Pajewska z Ikea Retail w Polsce.

Co zjemy w restauracji Ikea przy Postępu?

Do menu lokalu trafiły potrawy znane z restauracji IKEA, takie jak: filet z łososia, de volaille, sałatka z krewetkami czy słynne klopsiki – w wersji mięsnej i wegańskiej.

Zobacz nasz przepis na kultowe, szwedzkie klopsiki mięsne:

Restauracja Ikea została otwarta na próbę, firma będzie zapewne analizować wyniki sprzedaży i podejmie decyzję o rozszerzeniu lub zaprzestaniu działalności.

Przypomnijmy, pierwszy sklep Ikea powstał w Polsce w 1990 roku w Warszawie. Na tę chwilę jest ich już dziesięć. Funkcjonuje również szesnaście fabryk, a ogólnie w Polsce dla firmy pracują niemal cztery tysiące pracowników.

Więcej o:
Komentarze (18)
Ikea otwiera lokal z posiłkami na wynos w dostawie. Na wynos kupisz m.in. kultowe szwedzkie klopsiki
Zaloguj się
  • dj.80

    Oceniono 9 razy 5

    Jeśli dla kogoś marzeniem jest jedzenie klopsikow z Ikea, to gratuluję marzeń. Jadłem raz, później już zabrakło odwagi.
    Ale jadłem u nich kiedyś golonkę i była całkiem przyzwoita jak na fast food.

  • pawlaka12

    Oceniono 8 razy 2

    Kultowe kulki z trocin, które nie nadawały sie do produkcji kultowych płyt paździerzowych.

  • fidelitka

    Oceniono 5 razy 1

    Ja tylko o klopsikach, sama idea jedzenia na wynos odkrywcza wszak nie jest.

    Kupiłam ci ja kiedyś paczkę mięsnych klopsików do domu. Wrzuciłam kilkanaście z nich do rondla z wodą, żeby się ogrzały. Po chwili okazało się, że z tych kilkunastu klopsów wygotowało się tyle łoju, że jego warstwa na powierzchni wody miała grubość palca.

    Wydaje mi się zatem, że trzeba z tej oferty wybierać, cóż, rozsądniej, mają lepsze dania.

  • daga_1

    0

    Wszyscy opluwają, to skąd takie kolejki w barze Ikea.

  • najgorszy-sort

    0

    Słyszałem o różnych kultach, ale o kulcie szwedzkich klopsików jeszcze nie. Wiem, że mało kogo to interesuje, ale skoro tu już jestem, to tylko dopiszę, że dwa razy próbowałem jeść "kultowe szwedzkie klopsiki" by Ikea i dwa razy to była porażka. Wydawałoby się, że czegoś tak prostego, jak klopsiki, nie da się spieprz..., a jednak! Ikea, yes, you can.

  • andrzej.duxa

    Oceniono 2 razy 0

    obrzydlistwo

  • jack_flash

    Oceniono 2 razy 0

    Klopsiki wegańskie, czy z mięsa? How dare you !!!

  • k_rol

    Oceniono 6 razy 0

    Kultowe klopsiki? Buahahahahahahahahaha, no nie mogę już zrozumieć skąd wy bierzecie takie brednie. W Polsce mamy kultowe ziemniaki i kultowe schaboszczaki :))))))

  • alpepe

    Oceniono 1 raz -1

    Fascynuje mnie to, bo nie wiem, co ludzie widzą w tych klopsikach, wszystko od biedy można zjeść, ale żeby to choć dobre było, to nie.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX