Restauracja dolicza do rachunku opłatę za głupie pytania
Kontrowersyjna opłata w restauracji
Być może spotkaliście się ze stwierdzeniem, że nie ma głupich pytań. Cóż, gdy patrzy się na paragony z Tom's Diner, okazuje się, że są, a na dodatek trzeba za nie dopłacać. Sprawa zyskała rozgłos, gdy użytkownik Reddita wrzucił zdjęcie swojego rachunku z restauracji, na którym zapisana była opłata w wysokości 38 centów za głupie pytanie.
"To taki żart"
Wiele osób spekulowało, że być może to jednorazowy błąd lub dowcip. Jak się później okazało, nie był to przypadek, gdyż pozycja "opłata za głupie pytanie" jest nawet wpisana w restauracyjne menu. Jak czytamy na portalu Thrillist:
To taki żart. Trzeba umieć się śmiać, nie traktować wszystkiego zbyt poważnie. Kiedy osoby siedzące przy stoliku chcą z nami rozmawiać lub wypytują o tę konkretną pozycję, to dodajemy ją do rachunku w ramach dowcipu
- powiedział manager restauracji, Hunter Landry.
A jeśli nie chcecie narażać się na dodatkowe opłaty, restauracyjne danie przygotujcie samodzielnie. Polecamy nasze piękne i pyszne naleśniki z sosem bolońskim.
Za jakie pytania trzeba dopłacić?
Ta niecodzienna dopłata to swego rodzaju nauczka dla osób, które nie mogą się powstrzymać przed pytaniem o oczywistości. Do ulubionych "sucharów" obsługi należą pytania takie, jak "czy w kostkach lodu jest woda?" lub "czy są jakieś opłaty za kanapkę z indykiem?".
Dopłata do rachunku za głupie pytanie to niejedyna ciekawa pozycja w menu. Do wyboru są również "nie chcę żadnego posiłku" i "powrót do domu". Są to pozycje całkowicie darmowe.
Zobacz również:
-
Lagun nie taki straszny, jak go malują. Wystarczy mały skok w bok
-
Szyba od piekarnika - nie do doczyszczenia? Błąd. Jeden trik ułatwi zadanie
-
W ząbku czosnku pojawiły się zielone kiełki. Czy można go zjeść? Zdania są podzielone
-
Ciasto góra lodowa - klasyczne i bez pieczenia. To hit na każdą okazję [PRZEPISY]
-
Opakowanie po lodach za kilka tysięcy złotych? Produkt reklamowany przez youtuberów hitem sprzedaży
- Gubisz się w restauracyjnym menu? Ten quiz rozłoży cię na łopatki
- Wasa prezentuje ulubione przepisy Agnieszki Radwańskiej na zdrowe i lekkie przekąski
- Sezon na pokrzywy trwa. A co z nich zrobić? Leśnicy z Lasów Państwowych podpowiadają: ciasto!
- Ser halloumi - jak smakuje majówka w klimacie greckiej kuchni?
- Grill na balkon: na jaki rodzaj urządzenia najlepiej się zdecydować?