Więcej przepisów na smaki z dzieciństwa znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Kasza manna to chyba najprostszy przepis na smaczne i sycące śniadanie, który smakiem przypomina nam beztroskie chwile dzieciństwa. Dziś z łatwością odtworzysz ten smak i w kilka chwil możesz delektować się pysznym smakiem kaszy manny na mleku. Zapraszamy do najprostszego przepisu.
Sajgonki, czyli smak Azji w twojej kuchni. Jak je zrobić, by wszystkim smakowały?
Kasza manna na mleku - przepis:
Potrzebne składniki:
- 4 czubate łyżki kaszy manny
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżeczki cukru
- płaska łyżeczka cynamonu
- ulubione owoce lub syrop owocowy
Kasza manna - jak ją zrobić?
- Przygotuj rondelek. Wlej do niego mleko i dodaj cukier. Dokładnie zamieszaj i zagotuj.
- Do gotującego się mleka stopniowo dodawaj kaszę mannę, cały czas mieszając, by nie dopuścić do powstania grudek. Dodaj cynamon. Odstaw na chwilkę, by kasza manna lekko zgęstniała
- Nałóż porcję kaszy do miseczki i dodaj ulubione owoce i polej syropem.
Błyskawiczne bułki - prosty przepis na domowe pieczywo. Zrobisz je w moment
5 minut, 3 proste kroki i pyszne śniadanie gotowe. Jeśli rano nie masz czasu na pożywny posiłek, kasza manna na mleku to świetne rozwiązanie. Smacznego!