Mazurek migdałowy z budyniem i kajmakiem

Co Wielkanoc testujesz nowe przepisy na mazurki? To tak jak my! W tym roku zmierzyliśmy się z banalnie prostym i szybkim przepisem na to ciasto, w wersji bez pieczenia.
Zobacz wideo

Składniki:

Na kruchy spód:

200 g pokruszonych herbatników, ciastek lub pierniczków

50 g z pokruszonych migdałów

120 g zimnego masła

20 g miodu

Nadzienie:

1 budyń Waniliowy Dr.Oetker

0,5 l mleka

30 g cukru

200 g kajmaku

Bakalie lub czekolada do dekoracji

Sposób przygotowania:

Herbatniki i migdały połącz z masłem i miodem w całość. Masą wyłóż formę do mazurka i wstaw do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotuj budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do gotowego budyniu dodaj kajmak i dokładnie wymieszaj. Schłodzoną tartę wyjmij z lodówki i zalej budyniem i kajmakiem, następnie wstaw do lodówki na 3 godziny. Wyciągnij ostudzoną tatrę, dekoruj bakaliami lub startą czekoladą.

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.