Bakłażany piwne z makaronem

Magazyn Kuchnia 15.07.2020 14:49
(brak ocen)
OCEŃ
Bakłażany piwne z makaronem
Bakłażany piwne z makaronem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

2 / 3

W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć bakłażana, oprósz solą i pieprzem. Smaż, mieszając, około 10 minut, a potem dodaj pokrojoną szynkę i smaż jeszcze 2 minuty. Wlej ciemne piwo, wsyp rozmaryn, zagotuj i pozostaw na ogniu bez pokrywki, aż połowa płynu odparuje. Wtedy dodaj groszek (świeży lub rozmrożony), zmniejsz ogień, przykryj, duś 2 minuty.

3 / 3

Do sosu włóż ugotowany i odcedzony makaron, pozostaw na ogniu jeszcze 30 sekund. Przed podaniem obficie posyp danie świeżo startym parmezanem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA