Carpaccio z buraków

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 30.01.2020 23:09
(brak ocen)
OCEŃ
Carpaccio z buraków
Carpaccio z buraków
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zrób marynatę: musztardę połącz z sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem i miodem, utrzyj, dolewając powoli oliwę. Buraki pokrój w bardzo cienkie płatki, polej marynatą i odstaw na 4 godziny. Suszone pomidory pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z ricottą, dodaj posiekane listki bazylii, przypraw do smaku solą i pieprzem. Pomidory sparz wrzącą wodą, obierz, przekrój na ćwiartki, usuń miąższ, a w jego miejsce nałóż krem serowy. Pomidory ułóż na zamarynowanych płatkach buraków.Uwaga: kremem można także napełnić połówki pomidorków koktajlowych.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps