Składniki (4porcje)
-
Cebula czerwona - 6Majeranek świeży - 1/2 łyżeczkiKoperek - 2 łyżeczki posiekanegoOlej rzepakowy - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuKaszanka - 40 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cebule obierz, zetnij wierzchy i wydrąż, pozostawiając tylko 2 zewnętrzne warstwy. Wyjęte środki posiekaj. Kaszankę obierz z osłonki i pokrój w plastry. Ogórki pokrój w kostkę. Posiekaną cebulę podsmaż na oleju, dodaj kaszankę, smaż 2 minuty. Przypraw do smaku solą, pieprzem, łyżeczką koperku i majerankiem. Wydrążone cebule napełnij kaszanką, ułóż na aluminiowej tacce. Grilluj (lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 200-220°C) przez 20 minut. Posyp posiekanym ogórkiem i resztą koperku.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory