Cebula z kaszanką po czesku
Cebula z kaszanką
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cebula czerwona - 6 sztKaszanka - 40 dagMajeranek suszony - 1/2 łyżeczkiKoperek - 2 łyżeczki (posiekanego)Ogórki konserwowe - 2 sztOlej rzepakowy - Do smażeniaSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Cebule obierz, zetnij wierzchy i wydrąż, pozostawiając tylko 2 zewnętrzne warstwy. Wyjęte środki posiekaj.
2 / 3
Kaszankę obierz z osłonki i pokrój w plastry. Ogórki pokrój w kostkę. Posiekaną cebulę podsmaż na oleju, dodaj kaszankę, smaż 2 minuty. Przypraw do smaku solą, pieprzem, łyżeczką koperku i majerankiem.
3 / 3
Wydrążone cebule napełnij kaszanką, ułóż na aluminiowej tacce. Grilluj (lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 200-220°C) przez 20 minut. Posyp posiekanym ogórkiem i resztą koperku.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory