Chowder

Olga Badowska, Magazyn Kuchnia 29.03.2021 21:13
(brak ocen)
OCEŃ
Chowder
Chowder
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

W garnku na oliwie smażymy przez 10 minut posiekaną cebulę i boczek pokrojony w drobną kostkę. Wsypujemy mąkę i smażymy 2 minuty, mieszając. Wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia. 

2 / 3

Dodajemy ziemniaki (wcześniej wyszorowane i przekrojone na połówki), przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Doprawiamy kwiatem gałki, chilli i solą. Wlewamy mleko, dorzucamy mięso ryb podzielone na płaty, gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy śmietankę i małże, gotujemy pod przykryciem przez 2 minuty. 

3 / 3

Posypujemy posiekaną natką i podajemy z kromkami chleba.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.