Chrupiący łosoś ze szpinakiem

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 24.12.2019 12:00
(brak ocen)
OCEŃ
Chrupiący łosoś ze szpinakiem
Chrupiący łosoś ze szpinakiem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy w mundurkach. Szpinak myjemy i osuszamy na ściereczce lub w wirówce do sałaty. Stek z łososia doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na oliwie na patelni teflonowej po 3 minuty z każdej strony. Łosoś powinien być chrupiący i złocisty. Ugotowane ziemniaki kroimy w ćwiartki. Przygotowujemy winegret, mieszając wszystkie składniki sosu. Na dwóch talerzach rozkładamy szpinak oraz cząstki ziemniaków i polewamy je sosem. Na tym układamy po połówce steku z łososia. Przybieramy łyżką twarożku i posypujemy posiekanym koperkiem. Sałatkę możemy podać z chrupiącą bagietką i kieliszkiem schłodzonego białego wina.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.