Cielęcina w miodzie

Cielęcina w miodzie
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Szynka - 1.5 kg szynki cielęcej bez kościCzosnek - pięć lub sześć ząbkówPieprz czarny mielony - do smakuSól - do smakuKardamon - jedna łyżeczka zmielonegoCebula biała - trzyOlej rzepakowy - dwie łyżkiMiód pitny - butelka miodu Trójniak Trybunalski
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso nacieramy przyprawami i szpikujemy czosnkiem. Dno brytfanny wykładamy plasterkami cebuli, skrapiamy olejem (masłem), układamy mięso. Pieczemy 30 min bez przykrycia w 220°C. Podlewamy miodem, przykrywamy i pieczemy jeszcze 1,5 godz. w 150°C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory