Dorada z figami i nacią selera

Magazyn Kuchnia 28.01.2020 18:40
(brak ocen)
OCEŃ
Dorada z figami i nacią selera
Dorada z figami i nacią selera
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę siekamy i dusimy na maśle do miękkości. Ryby myjemy, osuszamy, do ich wnętrza wkładamy zeszkloną cebulę, z zewnątrz oprószamy solą i pieprzem. Na blachę wlewamy oliwę, kładziemy łodygi selera, a na nich ryby i figi. Na wierzchu również możemy ułożyć łodygi selera. Skrapiamy oliwą i pieczemy 25-30 minut w 210°C. Doradę podajemy z ziemniakami, ryżem lub warzywami. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps