Filet jagnięcy z miętą

Magazyn Kuchnia 04.02.2020 11:47
(brak ocen)
OCEŃ
Filet jagnięcy z miętą
Filet jagnięcy z miętą
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności trudny
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Miętę umyj i oderwij listki. Jagnięcinę ponacinaj wzdłuż na głębokość 3 cm, oprósz solą i pieprzem. W nacięcia włóż listki mięty. Mięso zawiń 4 plastrami boczku tak, aby lekko zachodziły jeden na drugi. Obwiąż bawełnianą nicią, ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, piecz 25 minut w temp. 180°C. br>Posiekaj cebulę i porwij listki sałaty. Bulion rozpuść w 20 ml wrzątku. Słoninę pokrój w kostkę. Masło stop w rondelku, wrzuć cebulę i słoninę. Zeszklij, nie rumieniąc. Dodaj sałatę i groszek. Wlej bulion, przypraw solą i pieprzem. Przykryj i duś 20 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszaj. Pozostały boczek wysmaż na chrupko.

Jagnięcinę pokrój na plastry, ułóż na talerzach razem z groszkiem i sałatą. Udekoruj skwarkami i miętą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.