Frykadelki śledziowe

Magazyn Kuchnia 17.12.2019 22:45
(brak ocen)
OCEŃ
Frykadelki śledziowe
Frykadelki śledziowe
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Śledzie dokładnie oczyść, usuń ości i odfiletuj. Umyj, osusz, zmiksuj dwukrotnie, za drugim razem dodając ugotowane, obrane ziemniaki. Do masy dodaj mąkę ziemniaczaną i bulion, posól, wymieszaj. Uformuj podłużne frykadelki, usmaż z obu stron na gorącym tłuszczu. Podawaj posypane krążkami smażonej cebuli i gotowanymi warzywami. Polej stopionym masłem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.