Grillowane warzywa

Kinga A. Kłosińska//Magazyn Kuchnia 16.02.2021 16:01
(brak ocen)
OCEŃ
Grillowane warzywa
Grillowane warzywa
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Umyte ziemniaki oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i zawijamy wraz z gałązką rozmarynu w folię aluminiową. Opiekamy na ruszcie, sprawdzając widelcem, czy są miękkie.

2 / 3

Brokuła płuczemy i dzielimy na różyczki. Następnie skrapiamy go oliwą i opiekamy na ruszcie, aż zmięknie. 

3 / 3

Cukinie i bakłażana kroimy na podłużne plastry, smarujemy oliwą i grilluemy po kilka minut z każdej strony. Podajemy na sałatach skropionych oliwą, sokiem z cytryny i keczupem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps