Grillowane warzywa
Grillowane warzywa
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Ziemniaki - 6 średnichBrokuł - 1Cukinia - 2Bakłażan - 1Rozmaryn świeży - 6 gałązekSałata - mieszanka sałatOliwa - 6 łyżekKeczup - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Umyte ziemniaki oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i zawijamy wraz z gałązką rozmarynu w folię aluminiową. Opiekamy na ruszcie, sprawdzając widelcem, czy są miękkie.
2 / 3
Brokuła płuczemy i dzielimy na różyczki. Następnie skrapiamy go oliwą i opiekamy na ruszcie, aż zmięknie.
3 / 3
Cukinie i bakłażana kroimy na podłużne plastry, smarujemy oliwą i grilluemy po kilka minut z każdej strony. Podajemy na sałatach skropionych oliwą, sokiem z cytryny i keczupem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory