Karp po alzacku

Karp po alzacku
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Karp - 1 kg w dzwonkachCebula biała - dwieMasło - trzy łyżkiPiwo jasne - pół litraLiść laurowy - dwaTymianek suszony - szczyptaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuBułka tarta - do panierowaniaMasło - do posmarowania formy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. Cebule kroimy w plasterki i lekko podduszamy na maśle. Karpia oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w bułce tartej. Układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem. Rybę przykrywamy cebulą i oprószamy tymiankiem. Do naczynia wrzucamy też liście laurowe. Całość zalewamy piwem i pieczemy pod przykryciem około godziny.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory