Kulki mięsne

Kulki mięsne
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cielęcina - 25 dag mielonejWieprzowina - 25 dag mielonejZiemniaki - 10 dag startych i osączonychBułka kajzerka - 10 dag namoczonej w mleku i odciśniętejJajka - 1Cebula - 1 startaCzosnek - 1 roztarty ząbekNatka pietruszki - 3 łyżki drobno posiekanejCynamon - 1 łyżeczkaOliwa - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuWoda mineralna - odrobina gazowanejMąka pszenna - odrobina do obtoczenia kulekOliwa - 1/2 litra do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wszystkie składniki mieszamy, zagniatamy, dodając ok. 50 ml gazowanej wody mineralnej. Masę odstawiamy do lodówki na 1 godz. Formujemy kulki (można je obtoczyć w mące) i wrzucamy na rozgrzany głęboki tłuszcz. Smażymy ok. 3-4 min, obracając łyżką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory