Pappardelle ze szpinakiem i grzybami

Magazyn Kuchnia 14.02.2020 14:26
(brak ocen)
OCEŃ
Pappardelle ze szpinakiem i grzybami
Pappardelle ze szpinakiem i grzybami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem, wrzucamy posiekaną szalotkę i czosnek, podsmażamy 2 minuty. Oczyszczone grzyby kroimy na małe kawałki, wrzucamy na patelnię. Smażymy, mieszając, 10 minut. Dodajemy oczyszczony szpinak, podlewamy winem i mlekiem. Dusimy, a gdy połowa płynu odparuje, dodajemy pastę truflową. Boczek podsmażamy na suchej patelni, aż się lekko zezłoci. Odcedzony makaron mieszamy z sosem, boczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypany parmezanem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.