Pasta z bobu i wędzonego pstrąga
Pasta z bobu i wędzonego pstrąga
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Bób - 1/2 kg młodegoDymka - 2 ze szczypioremCytryna - 1Miód pszczeli - 1 łyżeczkaOliwa - 5 łyżekOrzechy włoskie - garść łuskanychPstrąg - 150 g filetu wędzonegoSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Bób wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 3 minuty. Odcedzamy i wkładamy na 5 minut do zimnej wody. Po ostudzeniu delikatnie obieramy. Odkładamy garść najmniejszych ziaren, pozostałe osuszamy i rozgniatamy widelcem na grube purée.
2 / 4
Dodajemy drobno posiekaną dymkę ze szczypiorem. Wyciskamy sok z cytryny, a sparzoną skórkę siekamy. Sok łączymy z miodem, doprawiamy solą, dodajemy oliwę i skórkę.
3 / 4
Orzechy tłuczemy w moździerzu i wrzucamy do bobu. Łączymy z sosem miodowo-cytrynowym.
4 / 4
Dodajemy rybę porwaną na kawałki i całe ziarna bobu, mieszamy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory