Pasta z kurzych wątróbek

Maria Szkop/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:23
(brak ocen)
OCEŃ
Pasta z kurzych wątróbek
Pasta z kurzych wątróbek
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Wątróbki oczyszczamy z żyłek, zalewamy alkoholem i odstawiamy co najmniej na godzinę (najlepiej na noc).

2 / 5

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbki i szybko obsmażamy przez kilka minut. Mięso powinno być z wierzchu rumiane, a w środku lekko różowe. Przekładamy wątróbki do miski, żeby przestygły

3 / 5

Na oleju rumienimy posiekaną cebulę. Wątróbki drobno siekamy, mieszamy z przesmażoną cebulką i przekładamy do miseczki.

4 / 5

Na patelni rozpuszczamy smalec, porządnie solimy i pieprzymy. Gorącym smalcem zalewamy wątróbki.

5 / 5

Studzimy i wstawiamy do lodówki, aby pasta stężała. Podajemy z chlebem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.