Paszteciki rybne

Magazyn Kuchnia/Maria Szkop 08.03.2021 13:24
(brak ocen)
OCEŃ
Paszteciki rybne
Paszteciki rybne
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Z podanych składników (bez jajka) zagniatamy ciasto i odstawiamy dolodówki na co najmniej 40 minut.

2 / 4

Robimy farsz. Filet drobniutko siekamy i łączymy z pozostałymi składnikami farszu. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C, wałkujemy ciasto na grubość 2 mm.

3 / 4

Wycinamy 10 prostokątów o wymiarach 12 cm x 4 cm. Na każdy prostokąt nakładamy łyżkę farszu (należy go nakładać bliżej jednego z końców prostokąta, tak aby zostało miejsce na uformowanie rybiego ogona). Przykrywamy drugim prostokątem. Mocno łączymy brzegi i wycinamy nożem kształt ryby.

4 / 4

Uformowaną tak rybkę nacinamy na ogonie i grzbiecie, by stworzyć wrażenie łusek. Paszteciki smarujemy rozmąconym jajkiem i wstawiamy na 15-20 minut do piekarnika.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.