Polędwica z grzybami
Polędwica z grzybami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Polędwica wołowa - 1 kgGrzyby - 40 dag małych podgrzybkówWino czerwone - 100 ml, wytrawneSos worcestershire - do smakuKoncentrat pomidorowy - łyżkaMasło - 3 łyżkiMusztarda stołowa - 1/2 łyżeczkiMąka pszenna - odrobinaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby umyj, osącz i przekrój na pół. Przesmaż na łyżce masła, po czym duś pod przykryciem około 20 minut, w razie potrzeby podlewając wodą. Mięso umyj, pokrój w plastry i przesmaż na 2 łyżkach masła. Dodaj duszone grzybki, wino, sos worcester, koncentrat pomidorowy, musztardę, pieprz i sól. Duś razem około 5 minut. Sos zagęść mąką. Polędwicę można podawać z gruszkami glazurowanymi syropem z cukru lub miodem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory