Polędwica z grzybami

Magazyn Kuchnia 07.01.2020 17:25
(brak ocen)
OCEŃ
Polędwica z grzybami
Polędwica z grzybami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Grzyby umyj, osącz i przekrój na pół. Przesmaż na łyżce masła, po czym duś pod przykryciem około 20 minut, w razie potrzeby podlewając wodą. Mięso umyj, pokrój w plastry i przesmaż na 2 łyżkach masła. Dodaj duszone grzybki, wino, sos worcester, koncentrat pomidorowy, musztardę, pieprz i sól. Duś razem około 5 minut. Sos zagęść mąką. Polędwicę można podawać z gruszkami glazurowanymi syropem z cukru lub miodem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA