Pomidorowe curry z ciecierzycą

Haps 28.01.2021 12:43
(3 oceny)
OCEŃ
Pomidorowe curry z ciecierzycą
Trochę egzotyki w domu? Kapitalne curry pomidorowe z ciecierzycą. Proste, szybkie, no i ten smaaak!
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

 

Szalotki, czosnek i imbir obierz i pokrój drobno. Przełóż pokrojone składniki do blendera i dodaj przyprawy: gorczycę, sól, kumin, kurkumę, chili i cynamon. Zblenduj. Podsmaż przygotowaną pastę na patelni z odrobiną oleju.

2 / 3

Gdy aromat przypraw uniesie się w powietrzu dodaj odcedzoną cieciorkę z puszki i podsmażaj jeszcze przez chwilę. Następnie dodaj pomidory z puszki i mleko kokosowe i gotuj przez 10-15 minut. Dopraw sosem sojowym i cukrem trzcinowym. Gotuj jeszcze 5-10 minut.

3 / 3

Podawaj z ryżem lub chlebkiem naan, posypane posiekaną dymką i pokruszonymi orzechami. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA