Pstrąg faszerowany

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 14:49
(brak ocen)
OCEŃ
Pstrąg faszerowany
Pstrąg faszerowany
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Obierz cytrynę, miąższ pokrój na małe kawałeczki, wymieszaj z bekonem, natką, różowym pieprzem, szczyptą soli i mielonego czarnego pieprzu. Nafaszeruj pstrągi.

2 / 4

Brzuchy ryb pospinaj wykałaczkami, a te obwiąż nicią. Oprósz solą i pieprzem, spryskaj oliwą, ułóż na natłuszczonym i rozgrzanym ruszcie grilla i piecz 12-14 minut.

3 / 4

W połowie czasu grillowania delikatnie odwróć ryby na drugą stronę.

4 / 4

Zdejmij z grilla, gdy zobaczysz, że mięso nie jest już przezroczyste i łatwo ustępuje pod naciskiem widelca.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps