Pstrąg faszerowany

Pstrąg faszerowany
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cytryna - 1Boczek - 3 plasterki lub bekon wysmażony na chrupko i pokruszonyNatka pietruszki - 3 łyżki posiekanejPieprz kolorowy - 1/2 łyżeczki różowegoSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuPstrąg - 4 całe i oczyszczoneOliwa - do spryskania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Obierz cytrynę, miąższ pokrój na małe kawałeczki, wymieszaj z bekonem, natką, różowym pieprzem, szczyptą soli i mielonego czarnego pieprzu. Nafaszeruj pstrągi.
2 / 4
Brzuchy ryb pospinaj wykałaczkami, a te obwiąż nicią. Oprósz solą i pieprzem, spryskaj oliwą, ułóż na natłuszczonym i rozgrzanym ruszcie grilla i piecz 12-14 minut.
3 / 4
W połowie czasu grillowania delikatnie odwróć ryby na drugą stronę.
4 / 4
Zdejmij z grilla, gdy zobaczysz, że mięso nie jest już przezroczyste i łatwo ustępuje pod naciskiem widelca.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory