Pularda w śmietanie z aromatem trufli

Magazyn Kuchnia/Adam Chrząstowski 07.10.2020 12:36
(brak ocen)
OCEŃ
Pularda w śmietanie z aromatem trufli
Pularda w śmietanie z aromatem trufli
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Pulardę kroimy na części i obsmażamy w rondlu na połowie masła na złoty kolor. Przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy wino i wodę. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut.

2 / 3

Na pozostałym maśle obsmażamy szalotki i pieczarki, doprawiamy do smaku solą i cukrem, dodajemy pastę truflową.

3 / 3

Mięso wyjmujemy z rondla, a sos odparowujemy do 1/3 objętości. Dodajemy śmietanę i ponownie redukujemy do żądanej konsystencji. Dodajemy pieczarki z cebulą. Sosem polewamy kawałki pulardy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.