Rolada cielęca z serem i szpinakiem
Rolada cielęca z serem i szpinakiem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cielęcina - 600 gSzpinak świeży - 150 g zblanszowanegoMasło - do smażeniaCzosnek - 1 ząbek posiekanySól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuGałka muszkatołowa - do smakuSzynka - 100 g plastrów wędzonejPapryka czerwona - 150 g, obranej ze skórkiSer kozi twardy - 150 gOlej rzepakowy - do smażeniaMusztarda stołowa - wedle uznaniaZioła prowansalskie - wedle uznaniaBułka tarta - wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Mięso rozcinamy na jak największy płat. Przyprawiamy solą i pieprzem. Szpinak obsmażamy na maśle z czosnkiem solą, pieprzem i gałką.
2 / 4
Układamy na mięsie warstwę szpinaku i kolejno plastry szynki, papryki i sera. Zwijamy roladę i sznurujemy.
3 / 4
Obsmażamy z każdej strony na oleju, smarujemy musztardą, posypujemy ziołami i bułką tartą. Pieczemy przez godzinę w temp. 140°C.
4 / 4
Pokrojone w plastry mięso podajemy na gorąco lub na zimno.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory