Rolada cielęca z serem i szpinakiem

Adam Chrząstowski, Magazyn Kuchnia 04.01.2021 16:31
(brak ocen)
OCEŃ
Rolada cielęca z serem i szpinakiem
Rolada cielęca z serem i szpinakiem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Mięso rozcinamy na jak największy płat. Przyprawiamy solą i pieprzem. Szpinak obsmażamy na maśle z czosnkiem solą, pieprzem i gałką. 

2 / 4

Układamy na mięsie warstwę szpinaku i kolejno plastry szynki, papryki i sera. Zwijamy roladę i sznurujemy. 

3 / 4

Obsmażamy z każdej strony na oleju, smarujemy musztardą, posypujemy ziołami i bułką tartą. Pieczemy przez godzinę w temp. 140°C. 

4 / 4

Pokrojone w plastry mięso podajemy na gorąco lub na zimno.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.