Rosół z ryby

Magazyn Kuchnia 09.12.2019 16:55
(2 oceny)
OCEŃ
Rosół z ryby
Rosół z ryby
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Następnie wkładamy do 2 l wrzącej wody, dodajemy liście laurowe oraz przyprawę do ryby i gotujemy na wolnym ogniu 40 min. Solimy. Rybę czyścimy i kroimy na duże kawałki. Wywar warzywny przecedzamy przez sito, dolewamy wino i doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy rybę i gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 40 min. Rosół przecedzamy, doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Z kawałków ryby ściągamy skórę i starannie oczyszczamy je z ości. Dzielimy na mniejsze porcje. Rosół podajemy z krewetkami (obgotowanymi lub obsmażonymi) i kawałkami ryby, posypany natką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps