Rybna pizza

Rybna pizza
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Ryba - 4 filety morszczukaOliwa - 1 łyżka plus do posmarowania blachyPrzecier pomidorowy - 1 puszkaOregano świeże - 1 łyżeczkaSól - do smakuMozzarella - 200 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Filety myjemy i osuszamy, a następnie układamy ciasno na posmarowanej oliwą blasze. Łyżkę oliwy mieszamy z przecierem pomidorowym, oregano i odrobiną soli.
2 / 2
Smarujemy rybę powstałym sosem, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż ser się zrumieni.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory