Rybna zapiekanka z cykorią

Dorota Próchniewicz, Magazyn Kuchnia 08.04.2021 20:25
(brak ocen)
OCEŃ
Rybna zapiekanka z cykorią
Rybna zapiekanka z cykorią
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Pokrojone w grube plastry cykorie układamy w wysmarowanym oliwą płaskim naczyniu żaroodpornym. Na to kładziemy kawałki dorsza i posiekanego łososia. 

2 / 3

Bulion warzywny mieszamy z jogurtem, musztardą, startym serem, przyprawami. Sosem zalewamy cykorię i ryby, mieszamy. Wierzch naczynia starannie zalepiamy ciastem francuskim. Pieczemy 20-25 minut w temp. 180 st. C.

3 / 3

 Kroimy na kwadraty, podajemy z zieloną sałatą i pomidorami.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.