Rybna zapiekanka z cykorią
Rybna zapiekanka z cykorią
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
Składniki (4porcje)
-
Cykoria - 3Oliwa - łyżkaDorsz - 30 dag filetówŁosoś wędzony - 10 dagBulion warzywny - 2/3 szklankiJogurt naturalny - 1/2 szklankiMusztarda stołowa - łyżkaSer ementaler - 10 dag (może być inny żółty, ostry ser)Zielony pieprz - łyżeczka, z marynatyKolendra mielona - łyżeczkaPieprz czerwony - 1/2 łyżeczkiSól - szczyptaCiasto francuskie - opakowanie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Pokrojone w grube plastry cykorie układamy w wysmarowanym oliwą płaskim naczyniu żaroodpornym. Na to kładziemy kawałki dorsza i posiekanego łososia.
2 / 3
Bulion warzywny mieszamy z jogurtem, musztardą, startym serem, przyprawami. Sosem zalewamy cykorię i ryby, mieszamy. Wierzch naczynia starannie zalepiamy ciastem francuskim. Pieczemy 20-25 minut w temp. 180 st. C.
3 / 3
Kroimy na kwadraty, podajemy z zieloną sałatą i pomidorami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory