Sałatka z oscypkiem i jajeczkami

Magazyn Kuchnia 08.03.2021 12:12
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z oscypkiem i jajeczkami
Sałatka z oscypkiem i jajeczkami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Sałaty dokładnie umyj, odrzuć zewnętrzne listki i pozostaw same środki (serca). Oba ogórki oraz obraną białą cebulę pokrój w cieniutkie plasterki. Jajeczka ugotuj na twardo i pokrój na połówki. Oscypek pokrój w jak najcieńsze plasterki (najlepiej maszynką lub specjalnym nożem do sera). Sałatę porwij na mniejsze kawałki, dodaj pozostałe składniki, skrop sokiem z cytryny oraz - obficie - oliwą. Przed podaniem przypraw do smaku solą i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps