Sałatka z oscypkiem i jajeczkami

Sałatka z oscypkiem i jajeczkami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Sałata masłowa - 2 główkiOgórki kiszone - 1 małyCebula biała - 1 średniaJajka przepiórcze - 10Mięta - 1 pęczekOscypek - 1 małySok cytrynowy - Do smakuOliwa - Do smakuSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sałaty dokładnie umyj, odrzuć zewnętrzne listki i pozostaw same środki (serca). Oba ogórki oraz obraną białą cebulę pokrój w cieniutkie plasterki. Jajeczka ugotuj na twardo i pokrój na połówki. Oscypek pokrój w jak najcieńsze plasterki (najlepiej maszynką lub specjalnym nożem do sera). Sałatę porwij na mniejsze kawałki, dodaj pozostałe składniki, skrop sokiem z cytryny oraz - obficie - oliwą. Przed podaniem przypraw do smaku solą i pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory