Składniki (4porcje)
-
Ziemniaki - 2Szparagi zielone - 50 dagNatka pietruszki - 1 łyżka posiekanejKapary - 1 łyżkaOlej rzepakowy - 1 łyżkaCzosnek - 1 ząbekParmezan - 1 łyżeczka startegoPieprz czarny mielony - do smakuSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Szparagi myjemy, obieramy, odcinamy końcówki. Warzywa gotujemy razem w osolonej wodzie około 10 min. Mieszamy natkę, kapary, rosół i olej. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy osączone warzywa, posypujemy parmezanem.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego