Seleryba po grecku

Haps 06.10.2020 11:33
(4 oceny)
OCEŃ
Seleryba po grecku
Lubicie selery? Genialnie. Nie lubicie? Dzięki temu przepisowi się do nich przekonacie. Słowo!
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Zacznij od przygotowania bulionu. Do środka dodaj 4 arkusze nori, sos sojowy i ziarna kolendry.

2 / 4

Następnie obierz i pokrój selera w grube plastry i wrzuć go do bulionu. Gotuj do miękkości przez około 20-25 minut.

3 / 4

W tym czasie przygotuj „sos” - marchewkę i cebulę posiekaj drobno lub zetrzyj na tarce. Następnie podsmaż je na odrobinie oleju. Gdy cebulka się zeszkli, dodaj pomidory z puszki i gotuj. Dopraw solą pieprzem i papryką.

4 / 4

Gdy seler zmięknie, wyjmij go z bulionu. Osusz, następnie owiń arkuszami nori, zamocz w napoju roślinnym, panieruj w mące i smaż na złotobrązowo. Usmażoną selerybę podawaj z sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps