Seleryba po grecku

Lubicie selery? Genialnie. Nie lubicie? Dzięki temu przepisowi się do nich przekonacie. Słowo!
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Seler korzeniowy - 1 dużyBulion warzywny - 2 litryNori - 10 arkuszySos sojowy - 2 łyżkiKolendra (ziarna) - łyżeczkaMarchewka - 1Cebula - 1Pomidory z puszki - 1 puszkaPapryka mielona słodka - do smakuSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMleko roślinne - do panierowaniaMąka pszenna - do panierowaniaOlej rzepakowy - do smażenia
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Zacznij od przygotowania bulionu. Do środka dodaj 4 arkusze nori, sos sojowy i ziarna kolendry.
2 / 4
Następnie obierz i pokrój selera w grube plastry i wrzuć go do bulionu. Gotuj do miękkości przez około 20-25 minut.
3 / 4
W tym czasie przygotuj „sos” - marchewkę i cebulę posiekaj drobno lub zetrzyj na tarce. Następnie podsmaż je na odrobinie oleju. Gdy cebulka się zeszkli, dodaj pomidory z puszki i gotuj. Dopraw solą pieprzem i papryką.
4 / 4
Gdy seler zmięknie, wyjmij go z bulionu. Osusz, następnie owiń arkuszami nori, zamocz w napoju roślinnym, panieruj w mące i smaż na złotobrązowo. Usmażoną selerybę podawaj z sosem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory