Słodko-kwaśna bagietka

Dorota Biały, Magazyn Kuchnia 17.05.2021 21:06
(brak ocen)
OCEŃ
Słodko-kwaśna bagietka
Słodko-kwaśna bagietka
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Steki lekko rozciągamy dłońmi i nacieramy sosem worcestershire, czosnkiem oraz oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy na rozgrzany grill lub patelnię grillową i grillujemy po 4-5 minut z każdej strony. 

2 / 3

Obraną i opłukaną cebulę kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i posypujemy obficie cukrem. Następnie karmelizujemy ją na patelni i odstawiamy. Myjemy i osuszamy rukiew, odrywamy liście. 

3 / 3

Gotowe steki przekładamy na talerz. Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, smarujemy masłem, musztardą, układamy sałatę i steki. Na stekach kładziemy cebulę i przykrywamy górną częścią bagietki. Podajemy z piklami lub śliwkami z octu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA