Spaghetti z sosem sojowo-maślanym

Haps 21.01.2020 11:30
(4 oceny)
OCEŃ
Spaghetti z sosem sojowo-maślanym
Towarzystwo Przyjaźni Włosko-Chińskiej na talerzu. Włoski makaron, nutka orientu i mamy danie idealne na szybki obiad. Czemu idealne? W nazwie jest masło, a masło jest idealne. Koniec i kropka.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, zachowując odrobinę wody z gotowania do sosu.

2 / 3

Podczas gdy makaron się gotuje przygotuj sos. Grzyby pokrój na mniejsze kawałki a czosnek na plasterki. Na odrobinie oleju podsmaż czosnek. Gdy zacznie się rumienić dodaj grzyby, dopraw je delikatnie solą oraz pieprzem i smaż, aż odparuje z nich cała woda. Następnie wlej na patelnię sos sojowy i dodaj pokrojone na kawałki zimne masło. Mieszaj, aż oba składniki dokładnie się połączą.

3 / 3

Na koniec dodaj świeży szpinak i smaż jeszcze około minuty, aż listki zwiędną. Wymieszaj makaron z sosem, dodając w razie potrzeby odrobinę wody z gotowania makaronu. Gotowe danie posyp po wierzchu szczypiorkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.