Spaghetti z sosem sojowo-maślanym

Towarzystwo Przyjaźni Włosko-Chińskiej na talerzu. Włoski makaron, nutka orientu i mamy danie idealne na szybki obiad. Czemu idealne? W nazwie jest masło, a masło jest idealne. Koniec i kropka.
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Makaron spaghetti - 250 gBoczniaki - 100 gPieczarki - 100 gSzpinak świeży - 100 gCzosnek - 3 ząbkiOliwa - 1 łyżkaMasło - zimne 50 gSos sojowy - 5 łyżekSzczypiorek - garśćSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, zachowując odrobinę wody z gotowania do sosu.
2 / 3
Podczas gdy makaron się gotuje przygotuj sos. Grzyby pokrój na mniejsze kawałki a czosnek na plasterki. Na odrobinie oleju podsmaż czosnek. Gdy zacznie się rumienić dodaj grzyby, dopraw je delikatnie solą oraz pieprzem i smaż, aż odparuje z nich cała woda. Następnie wlej na patelnię sos sojowy i dodaj pokrojone na kawałki zimne masło. Mieszaj, aż oba składniki dokładnie się połączą.
3 / 3
Na koniec dodaj świeży szpinak i smaż jeszcze około minuty, aż listki zwiędną. Wymieszaj makaron z sosem, dodając w razie potrzeby odrobinę wody z gotowania makaronu. Gotowe danie posyp po wierzchu szczypiorkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory