Wątróbka drobiowa z jabłkami

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 09.06.2020 13:53
(brak ocen)
OCEŃ
Wątróbka drobiowa z jabłkami
Wątróbka drobiowa z jabłkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Wątróbkę dokładnie umyj, oczyść z błonek i tłuszczu, zalej mlekiem i odstaw na 3 godziny. Potem przepłucz zimną wodą, delikatnie osusz. Usmaż na maśle, posól i popieprz.

2 / 3

Gdy wątróbka lekko się zetnie, dodaj jabłka (wcześniej obrane i pokrojone w ósemki). Duś, aż jabłka będą miękkie, a następnie wlej krupnik i dodaj miód.

3 / 3

Przygotuj sos: maliny zagotuj z winem oraz cukrem lub miodem. Przetrzyj przez drobne sitko. Wątróbkę podawaj na jabłkach skropioną sosem malinowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps