Wołowina z sosem grzybowym
Wołowina z sosem grzybowym
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Czosnek - 2 ząbkiOlej rzepakowy - 3-4 łyżkiWołowina - 1/2 kg mielonejSos sojowy - 2 łyżkiFasolka szparagowa zielona - 250 gGrzyby - 2 łyżki sosuMakaron chiński - 300 gJajka - 1
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Podsmażamy plasterki czosnku na oleju - w woku lub na patelni. Wrzucamy wołowinę, wlewamy sos sojowy i smażymy, cały czas mieszając, aż się lekko zrumieni.
2 / 3
Dodajemy fasolkę pokrojoną na kawałki o długości 2 cm (mrożoną rozmrażamy), sos grzybowy i dalej smażymy przez 5-10 minut, aż fasolka będzie chrupka.
3 / 3
Gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i wrzucamy do woka (teraz można też wbić jajko). Smażymy jeszcze 2 minuty. Podajemy od razu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory