Zupa buraczano-żurawinowa z czerwoną kapustą

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 10.12.2019 19:04
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa buraczano-żurawinowa z czerwoną kapustą
Zupa buraczano-żurawinowa z czerwoną kapustą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Buraki obieramy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy. Łodygę selera drobno kroimy. Kapustę szatkujemy. Olej rozgrzewamy w garnku, smażymy cebulę, czosnek i selera 4 minuty. Dodajemy buraki, wlewamy gorący wywar jarzynowy, gotujemy 10 minut. Dodajemy kapustę i sok żurawinowy, gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy zakwas buraczany, mieszamy i przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Zupę mocno podgrzewamy, ale nie gotujemy. Podajemy z kleksem naturalnego jogurtu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.