filetowanie

Więcej o:

filetowanie

  • Ości w karpiu? Tak szybko się ich pozbędziesz. Szef kuchni zdradza sekret

    Więcej świątecznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl Wśród dwunastu tradycyjnych potraw wigilijnych nie może zabraknąć karpia, który gości na świątecznym stole już od dekad. Sekretem udanej ryby jest odpowiednie filetowanie oraz usunięcie ości. Metoda szefów kuchni gwarantuje

  • Sandacz - jak przyrządzić dania z tej pysznej ryby?

    Jak filetować sandacza? Połóż rybę na boku i wbij w nią nóż od strony głowy. Przetnij ją wzdłuż kręgosłupa, uważaj, aby nie przeciąż żeber. Następnie przełóż rybę na drugą stronę i powtórz czynność. Później obróć ją i przetnij powłoki brzuszne z obu stron. Weź rybę za ogon, unieś do góry i mocnym

  • Rodzaje noży kuchennych: top 24 dla profesjonalistów i pasjonatów gotowania

    którym krojenie różnorodnych produktów stanie się przyjemniejsze. Nóż szefa kuchni oraz nóż do pieczywa to must have, a model do filetowania z pewnością przyda się wszystkim miłośnikom ryb i mięsa. Wyjaśniamy też z czego zasłynął nóż santoku, który jest hitem nie tylko w kuchniach japońskich, ale polskich

  • Te noże kuchenne powinien mieć amator gotowania, jak też szef kuchni

    w kształcie prostokąta i świetnie radzi sobie z krojeniem kości i innych twardych części. Noże kuchenne do filetowania Filetowanie ryb będzie o wiele przyjemniejsze, jeśli użyje się do tego odpowiedniego noża kuchennego. Najlepsze będą modele długie, z wąskim ostrzem. Noże kuchenne do filetowania

  • Dorsz smażony

    , które nie przepadały dotąd za rybami ? w tej wersji bez wątpienia im posmakują! Jak filetować dorsza? Najlepiej kupić gotowe filety z ryby, ponieważ filetowanie nie należy do najprostszych zadań. Jeśli jednak musisz mu stawić czoła, warto poszukać filmów instruktażowych w internecie lub poprosić kogoś doświadczonego o

  • Dorsz na obiad - nie tylko w panierce. Trzy przepisy

    Jak filetować dorsza? Tuszkę dorsza połóż na boku, grzbietem do siebie. W rękę, którą operujesz, weź ostry nóż i zrób nacięcie wzdłuż kręgosłupa, tak, by go nie uszkodzić. Zdecydowanymi ruchami pogłębiaj nacięcie, a gdy nóż przebije się na drugą stronę, przesuń go aż do ogona. Filet odłóż na bok