Sałatka z paluszków krabowych to jeden z najpopularniejszych sposobów na ten produkt. Paluszki krabowe smakują doskonale w połączeniu z różnymi składnikami, ale lubią przede wszystkim towarzystwo koperku, jajek i świeżych, chrupiących warzyw. Jakich? Sprawdźcie nasze przepisy i sami zdecydujcie, która sałatka z paluszkami surimi jest Waszą ulubioną! To bardzo prosta, doskonała propozycja nawet dla niewprawionych kucharzy. Zrób taką sałatkę i nie obawiaj się, że coś nie wyjdzie – tu nie ma co nie wyjść!
Składniki:
Makaron ryżowy połam na mniejsze kawałki i przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Jajka ugotuj na twardo, przestudź je, a potem pokrój drobno. Ogórek obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Na mniejsze kawałki pokrój także paluszki krabowe. Czosnek wyciśnij w wyciskarce i dodaj do jogurtu rozmieszanego z majonezem. Koperek posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do salaterki i wymieszaj. Sałatka krabowa z makaronem ryżowym najlepiej smakuje schłodzona.
Składniki:
Paluszki krabowe, seler naciowy, paprykę i obrany ogórek pokrój w kostkę. Kukurydzę odlej z zalewy. Wszystkie składniki wrzuć do dużej miski i wymieszaj. Jogurt połącz z majonezem i dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowany sos wmieszaj do sałatki. Podawaj ją schłodzoną.
Składniki:
Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Jajka ugotuj na twardo, przestudź, a potem pokrój w kostkę. Paluszki krabowe oraz ananasa pokrój na mniejsze kawałki, a koperek drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misce. Majonez połącz z jogurtem i dodaj do sałatki. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku i posyp posiekanym koperkiem. Sałatkę podawaj schłodzoną.