Placki twarogowe na kefirze. Składniki:
Placki twarogowe na kefirze. Przygotowanie:
Ser rozbij widelcem. Oddziel białka od żółtek. Do sera dodaj żółtka, mąkę i kefir. Wymieszaj porządnie. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Serwuj ze świeżymi owocami.
A może masz ochotę na jeszcze szybsze śniadanie? Polecamy owsianki!
Placki twarogowe z jabłkiem. Składniki:
Placki twarogowe z jabłkiem. Przygotowanie:
Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Połącz twaróg, jajka, cukier wanilinowy, mąkę. Do masy dodaj jabłko. Wymieszaj. Smaż z obu stron na oleju. Polecamy olej kokosowy. Serwuj z jogurtem naturalnym lub ulubionym serkiem.
Placki ze skyrem. Składniki:
Placki ze skyrem. Przygotowanie:
Wszystkie składniki placków ze skyrem zmiksuj na gładką masę. Powinny pojawić się bąbelki powietrza. Dopiero wtedy wylewaj łyżką masę na rozgrzany tłuszcz. Smaż placki z obu stron. Podawaj z dżemem lub konfiturą.