Więcej podobnych artykułów znajdziecie na stronie głównej Gazeta.pl.
Naleśniki to zawsze dobry pomysł na obiad - można je zrobić zarówno na słodko, jak i na słono i wykorzystać ulubione dodatki. Dzisiejszy przepis spodoba się na pewno wielbicielom słodkich obiadów i kokosa w roli głównej. Joanna Małagowska z bloga "Po prostu pycha" podzieliła się w social mediach przepisem, który zasmakuje łasuchom.
Przepis pochodzi ze strony Joanny Małagowskiej "Po prostu pycha"
Składniki:
Na ciasto naleśnikowe:
Masa kokosowa:
Do podania:
Do dużej miski wsypujemy mąkę i sól, wbijamy jajko, wlewamy mleko, wodę gazowaną. Wszystko mieszamy, aż powstanie dość gęsta masa bez grudek. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy naleśniki.
Używając robota, miksujemy śmietankę z cukrem pudrem, przez cały czas dodajemy porcjami serek mascarpone. Na sam koniec wsypujemy wiórki kokosowe i ewentualnie dodajemy likier.
Gotowe naleśniki przekładamy masą kokosową. Dekorujemy konfiturą, ulubionymi owocami, a także płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi.