Jajecznica Magdy Gessler. Tak puszystej jeszcze nie jedliście. Wszystko dzięki jednemu składnikowi

Jajecznica to idealny pomysł na śniadanie - jest smaczna, sycąca i szybka w przygotowaniu. Idealnym momentem, by nieco pochylić się nad jajecznicą i zrobić ją inaczej niż zwykle, może być weekend, choć jeśli macie czas w tygodniu, także zacęcamy do jej przyrządzenia. Przepis Magdy Gessler sprawi, że twoja jajecznica będzie puszysta niczym chmurka. Wszystko dzięki jednemu składnikowi.

Więcej przepisów na pyszne śniadania znajdziesz na naszej stronie Gazeta.pl

Jajecznica to niekwestionowana królowa śniadań. Prosta i szybka w przygotowaniu wcale nie musi być nudna i monotonna. Przepis Magdy Gessler na jajecznicę zawiera jeden składnik, dzięki któremu jajecznica staje się puszysta jak chmurka i naprawdę przepyszna - wystarczy dodać do jajek śmietanę. Jajecznicę zrób ze swoimi ulubionymi dodatkami - my dziś prezentujemy przepis na puszystą jajecznicę z pieczarkami.

Puszysta jajecznica Magdy Gessler - przepis:

Składniki:

  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki masła
  • 6 jajek
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól, pieprz i szczypta kurkumy

Jajecznica Magdy Gessler - przygotowanie:

  1. Pieczarki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej masło i wrzuć posiekaną cebulę. Kiedy zacznie się szklić, dodaj pieczarki. Całość chwilę podsmaż, aż z pieczarek odparuje nadmiar płynu.
  3. Do miski wbij jajka, dodaj śmietanę i całość energicznie ubij, by jajka i śmietana złączyły się w jedną masę.
  4. Jajka ze śmietaną wlej na patelnię z pieczarkami, dodaj sól, pieprz i kurkumę. Jajecznicę smaż do momentu, aż jajka się zetną.

Zamiast pieczarek możesz użyć również kurek czy innych grzybów. Jeśli masz grzyby mrożone, wystarczy sparzyć je we wrzątku. Taka jajecznica to śniadanie idealne. Smacznego!

Zobacz wideo
Więcej o: