Ekspert kulinarny dodaje do jajecznicy nietypowy składnik. "Będzie bardziej kremowa"

Jak zrobić doskonale kremową jajecznicę? Amerykański szef kuchni dodaje do niej jeden składnik. Sprawdźcie, jaki, a być może zjecie najlepszą jajecznicę, jaką kiedykolwiek przyrządziliście.

Więcej porad kulinarnych znajdziesz na naszej stronie głównej

Jajecznica często gości na naszych talerzach podczas śniadań lub kolacji. Jedni lubią ją bardziej ściętą, inni wysmażoną, niektórzy zjadają ją po prostu z pieczywem, a inni serwują na tostach czy w tortilli. Ale co zrobić, by jajecznica wychodziła kremowa? Alton Brown, amerykański szef kuchni i prezenter telewizyjny, zdradził sekretny składnik, z którego korzysta.

Jajecznica według Altona Browna

Aby poprawić konsystencję jajecznicy niektórzy dodają mleko lub wodę, dużą ilość masła, śmietankę... Alton Brown ma inny pomysł. Celebryta dodaje do niej... majonez. Zwykle wystarczy łyżeczka lub dwie (w zależności od wielkości porcji), by konsystencja jajecznicy znacznie się poprawiła. Dodatek majonezu zwiększa kaloryczność posiłku, ale dzięki temu będzie ona bardziej kremowa i pyszna. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taką rozpustę!

Zobacz wideo Jajecznica w tortilli - metoda na marudników Wybierz serwis

Alton Brown to amerykański szef kuchni, prezenter telewizyjny, autor książek kulinarnych. Skorzystacie z jego porady?

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o: