Ciasto na pizzę w wersji błyskawicznej to nie tylko świetny sposób na szybki obiad czy kolację, ale także ratunek w kryzysowej sytuacji, kiedy na przykład niespodziewanie wpadną znajomi. Przepis jest bardzo prosty i o ile masz pod ręką mąkę typu 0, to już połowa sukcesu. Druga połowa to odpowiednia temperatura wody - nie może być za zimna, bo drożdże nie będą pracować. Jeśli z kolei będzie za gorąca - drożdże się "ugotują". Sprawa z wodą i drożdżami tyczy się nie tylko pizzy, zawsze przy używaniu drożdży musimy zwracać szczególną uwagę na temperaturę wody. Powinna wynosić od 30 do 40 stopni Celsjusza.
Potrzebne składniki:
Dodatkowo: sos pomidorowy, szynka, pieczarki, papryka, mozzarella
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.