szybkie danie
-
To najprostsze i jednocześnie najsmaczniejsze śniadanie. Wystarczy połączyć banana z dwoma składnikami
Zamiast po raz kolejny zapychać się na śniadanie nudnymi kanapkami, znacznie lepiej przygotować bananowy rarytas z dodatkiem dwóch składników. Takie połączenie rozpieści podniebienie i doskonale sprawdzi się jako pierwszy posiłek - jest smacznie,...
-
Idealny na śniadanie i na kolację. Zrób mieszankę z warzyw, a będzie pyszny i puszysty
Jeśli zastanawiasz się nad tym, co przygotować na śniadanie, my przychodzimy z odpowiedzią. Najlepiej postawić na prostotę, którą później można lekko urozmaicić. My stawiamy na coś takiego i nigdy się nie zawodzimy. Jest puszyste, miękkie, a do te...
-
Szybki obiad dla całej rodziny z jednej patelni. Kluczem jest ten sos i czas wysmażenia
Przyrządzając obiad ważne jest, boy wykonać go dość szybko, a do tego, by nie narobić za wiele bałaganu. Na szczęście istnieją przepisy, dzięki którym jest to możliwe do wykonania. Jednym z nich jest to danie, do którego wystarczy dużo warzyw,...
-
Dodaj do klasycznych racuchów ten swojski nabiał. Dzięki niemu wyjdą pulchne i miękkie jak obłoczek
Szukasz przepisu na racuchy doskonałe? Babcina receptura nigdy nie zawodzi i gwarantuje pulchny, rumiany i apetyczny efekt. Wszystko za sprawą jednego dodatku - zaledwie szklanka tego nabiału całkowicie odmieni kultowe ciasto. Dzięki temu placuszk...
-
Sezonowe kluchy w słodkim wydaniu. Wystarczy połączyć te składniki i wyśmienity obiad jest gotowy
Szukasz przepisu na znakomity jesienny obiad, ale brakuje ci pomysłu? Zamiast szykować posiłek godzinami, postaw na sprawdzoną klasykę. Oto przepis na obłędne kluski leniwe, które dosłownie rozpływają się w ustach. Kluczem do sukcesu są też swojsk...
-
To tańsza i zdrowsza wersja mielonych. W składzie pozostałości po obiedzie i produkty jak na ruskie
Koniec z nudnymi mielonymi, miejsce tradycji świetnie zastąpi zdrowsza i tańsza wersja. Zrobisz je z ziemniaków, które zostały po wczorajszym obiedzie i produktów, których używasz zazwyczaj do farszu na pierogi ruskie. Obłędny efekt jest...
-
To najlepszy przepis na kaszotto z grzybami. Przepis doskonale zda egzamin na jesienny, sycący obiad
Kaszotto z grzybami to znakomity przepis na jesienny, rozgrzewający i zdrowy obiad. Danie jest proste w przygotowaniu, a potrafi zaskoczyć nawet najbardziej wymagających smakoszy. Idealny smak i aromat gwarantuje połączenie odpowiedniej kaszy,...
-
Brak pomysłu na obiad bez grama mięsa? Te kotlety to absolutny hit tej jesieni. Można jeść je na okrągło
Zamiast po raz kolejny szykować schabowe, drób czy inne mięsne rarytasy, postaw na lekkie, iście jesienne danie. Kotlety z dyni sprawdzą się w tej roli doskonale - warzywny rarytas jest dziecinnie prosty w przygotowaniu, a smakuje jak z najlepszyc...
-
Takich leniwych jeszcze nie było! Dodaj do twarogu jesienne warzywo, zapomnisz o nudnej klasyce
Szukasz przepisu na smaczny, jesienny obiad, który zrobisz w kilka minut? Leniwe z dyniowym twistem to prawdziwa rozkosz dla podniebienia i idealna propozycja na lekkie, jarskie danie. Ekspresowa receptura sprawdzi się w chłodne dni - wystarczy...
-
Zapiekanka, jakiej jeszcze nie było. Połącz fetę z warzywami i dokończ w ten sposób. To niemal wytrawne ciasto
Co, gdyby połączyć warzywa z serem, zalać ciastem i zapiec? To przepis na jedyną w swoim rodzaju zapiekankę w wersji premium. Duet grillowanych, jesiennych smaków z fetą to istna rozkosz dla podniebienia. A to wszystko tanim kosztem i minimalnym...
-
To królowa sałatek. Z jej zjedzeniem nie warto czekać, bo znika w 3 sekundy
-
Zrób ją na Andrzejki, a każdy będzie pytać o przepis. Jest pyszna
-
Czy Mikołaj zna się na biżuterii? Podpowiadamy, jakie hity znajdzie w świątecznych kolekcjachMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
-
Makowiec Ewy Wachowicz. Ciasto w jej wykonaniu przybiera drugie oblicze
- Zapiekanka gyros z patelni praktycznie robi się sama. Prosty i pyszny obiad
- Lepszych uszek nie robi nawet babcia. Przepis Magdy Gessler nigdy nie zawodzi
- Piernikowa krajanka jest pyszna. Ciasta teściowej mogą się schować
- Tego smaku nie da się podrobić. Ta swojska zupa smakuje lepiej z tym mięsem
- Pamiętasz jeszcze, co jadło się w PRL-u? Jeśli tak, spróbuj mieć 9/9 w tym QUIZIE!
-
Takich racuchów nie robi nawet babcia. Dodaj do ciasta sezonowy owoc, a zapamiętasz ten smak na długo
Rumiane i puszyste placuszki z jabłkami zna każdy, co jednak gdyby owca zamienić na inny? Przepis na racuchy ze śliwkami to iście jesienna dawka smaku i przyjemności. Ciasto jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze obejdz...
-
Ekspresowe danie jednogarnkowe w mniej niż 20 minut. Połącz składniki, a reszta zrobi się sama
Jednogarnkowe danie w mniej niż 20 minut to hit tej jesieni. Wystarczy połączyć sycące składniki, a reszta zrobi się dosłownie sama. W roli głównej biała fasola w anturażu soczystego i pełnego witamin szpinaku. Tu króluje prostota, jednak sekret...
-
Pokrój w plastry, podsmaż i zasyp serem. Prosta i sycąca zapiekanka ziemniaczana gotowa w godzinę. Robotę robi ten składnik
Czasem proste rozwiązania, to te najlepsze. Banalna w przygotowaniu zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym nie wymaga doświadczenia kulinarnego, a robi ogromne wrażenie na gościach. Jej swojski, a zarazem nietuzinkowy smak rozpieści podniebieni...
-
Jak przyrządzić boczniaki? Zrób z nich grzybowe nuggetsy w chrupiącej panierce. Z ostrym sosem smakują jak marzenie
Boczniaki z biegiem lat stają się coraz bardziej popularne. Szczególną sympatią darzą je wegetarianie i weganie, dla których grzyby te potrafią być zdrowym i smacznym substytutem mięsa. Z boczniaków można przygotować znakomite flaki lub podsmażyć ...
-
Każdy bar mleczny musiał serwować to danie. To danie rodem z PRL-u. Zachwycisz nimi nawet teściową
Czego potrzebujesz, by przygotować idealne kluski leniwe? W gruncie rzeczy wystarczy ci pięć składników. Na koniec polej leniwe słodką bułką tartą i ciesz się smakiem, który Polacy znają od lat. Obiad w tej wersji zasmakuje zarówno młodszemu, jak ...
-
Do cukinii wbij jajko i zblenduj. Tak smacznych placków jeszcze nie jadłaś
Jesień to sezon nie tylko na dynie i śliwki, ale również na lubianą przez wszystkich cukinię. Można z niej zrobić znakomity i wegetariański pasztet, najróżniejsze przetwory, a nawet słodki dżem. Tym razem postaw jednak na klasykę i przygotuj...
-
Zdrowa micha to przepis na sezonowe danie pełne kolorów i witamin. Wystarczy odrobina kreatywności
Jesień to doskonały moment, by nieco bardziej zadbać o to, co znajduje się w naszej diecie - szczególnie jeśli w okresie wakacyjnym nie stroniliśmy od fast-foodu, lokalnych przysmaków i kalorycznych deserów. Zdrowa micha to szybki, sprawdzony spos...
-
Jesienny obiad w 30 minut? Pani dynia w tej odsłonie zaskoczy nawet największych smakoszy
Szybki obiad wcale nie musi być nudny i bazować na mrożonkach lub przypominać mdłe danie instant. Czasami wystarczy jedynie kilka składników, by wyczarować prawdziwe dzieło sztuki. Przepis na zupę dyniową z owocowym dodatkiem jest na to przykładem...
-
Babka ziemniaczana w tym wydaniu to raj dla podniebienia. Dodaj te składniki, a wyjdzie efekt wow
Przepis na babkę ziemniaczaną to klasyka, która doskonale znana jest miłośnikom tradycyjnej kuchni polskiej. Kultowe danie, które dla wielu może okazać się oczywistym, warto nieco podrasować. W tej roli świetnie sprawdzą się mięsne dodatki, świeże...
-
Faszerowana cukinia, czyli banalny sposób na kolorowy i smaczny obiad. Wystarczy kilka składników
Jeśli do domowego menu wkradła się nuda, postaw na faszerowaną cukinię. Sezonowe warzywo w tym wydaniu nie ma sobie równych - wszystko to za sprawą obłędnego nadzienia z warzyw i serowej pierzynce, która doskonale dopełni całość. Jest smacznie,...
-
Krem z dyni to przepis jesienne pocieszenie. Wystarczy połączyć warzywo z tymi dodatkami i zupa gotowa
Nie daj się jesiennej chandrze i postaw na rozgrzewającą i pełną aromatów zupę dyniową. Jedwabisty krem doda energii i postawi na nogi nawet w najbardziej pochmurny dzień. Nie obejdzie się bez sezonowych warzyw, odrobiny nabiału, a także kolorowyc...
-
Ekspresowa tarta dla leniwych. Wykorzystaj resztki z lodówki, zalej je masą i wytrawny specjał gotowy
Lodówka poza resztkami świeci pustkami? Zamiast je wyrzucać postaw na ekspresowe danie idealne na każdą porę. Wytrawna tarta pomieści wiele składników zarówno serów, mięs, warzyw czy nabiału. Dzięki tej prostej metodzie nic się nie zmarnuje, a my ...
-
Tradycyjne placki ziemniaczane cię nudzą? Wystarczy zetrzeć sezonowe warzywo, by poznać obłędny smak
Placki ziemniaczane to prawdziwy rarytas w domowym menu. Kultowe, tanie oraz ekonomiczne danie królują zazwyczaj w klasycznej wersji. Warto jednak nieco zaszaleć tej jesieni i dodać do masy nieco świeżości i witamin. W tej roli świetnie sprawdzi s...
-
Zapomnij o nudnej klasyce z ziemniaków. Pomidorowe placki to danie, które skradnie niejedno serce
Jednym ze smaczniejszych i szybszych dań, jakie możemy przygotować na obiad, są klasyczne placki ziemniaczane. Jesienią warto jednak nieco zaszaleć i zamienić główny składnik na nieco bardziej sezonowy rarytas. Beata Śniechowska - zwyciężczyni...
-
Ta faszerowana papryka smakuje jak domowej roboty gołąbki. Sekretem jest obłędny farsz z grzybami
Kultowe gołąbki nie mają sobie równych, jeśli chodzi o smak. Niestety babcine zawijasy często pochłaniają dużo czasu. Zamiast więc rolować je w nieskończoność, warto postawić na ciekawą alternatywę. Faszerowana papryka będzie ciekawie udawać...
-
Przepis na soczystą wątróbkę z patelni. Dodaj cebulę, ale z tym składnikiem się wstrzymaj
Nie zawsze mamy siłę i ochotę, by przygotowywać skomplikowane dania, pełne kolorowych warzyw. W takich chwilach ratunkiem może okazać się wątróbka. Jeśli przyrządzisz ją w odpowiedni sposób, będzie soczysta i znakomita. Pamiętaj więc o jednej,...
-
Placki z dyni to obłędna alternatywa dla tradycyjnych racuchów. Zachwycają nawet wybrednych smakoszy
Wśród jesiennych warzyw nie brakuje obłędnych smaków i produktów z dużym potencjałem. Poza szarlotką, tartami czy drożdżowym ciastem ze śliwkami warto postawić na rumiane i puszyste niczym chmurka placki z dyni. To ciekawa alternatywa dla...
-
Krem z pieczarek to przepis na jedwabistą, smaczną zupę. Klasyka to jednak nie tylko same grzyby
Przed nami jesień, a co za tym idzie, pora idealna na obiady pełne obłędnych aromatów i leśnych akcentów. Zupa krem z pieczarek sprawdzi się w tej roli wybornie. Przepis pójdzie jak z płatka, jeśli sięgniesz po odpowiednie produkty i kilka...
-
Szybka kolacja z niczego, gotowa w kilka minut? Sprawdź, co zrobić, gdy lodówka świeci pustkami
Szybka kolacja z niczego to dobry patent na zakończenie ciężkiego dnia. Kiedy nie mamy siły na zakupy, a lodówka świeci pustkami. Na szczęście są sposoby na to, aby ugotować zdrowe danie w kilka chwil. Zaczynamy!
-
Żebroczka to rewelacyjny przepis rodem ze Śląska. Wystarczy połączyć ziemniaki z tymi składnikami
Żebroczka to regionalna potrawa kuchni Śląskiej, która konkretnie pochodzi z Wisły. To nic innego jak zapiekanka bazująca na ziemniakach i swojskich dodatkach. Przepis to must have wśród jesiennych obiadów - jest smacznie, swojsko i ekspresowo.
-
Takiego placka ziemniaczanego jeszcze nie było. Jest smacznie i ciekawie, a wszystko przez prosty trik
Polska ziemniakiem stoi, jednak przepisu na placka ziemniaczanego w wersji XXL jeszcze nie było. To obłędne danie nie tylko pięknie się prezentuje, ale i smakuje o niebo lepiej od wszystkim doskonale znanej klasyki z tartych warzyw. Podany z sosem...
-
Taką zapiekankę jedzą Górale. Wykorzystasz resztki z lodówki i wyczarujesz sycące danie na każdą okazję
Tani, szybki i prosty obiad? Gdy brakuje ci czasu, nic nie sprawdzi się tak dobrze jak ziemniaczana zapiekanka. Przygotujesz ją w mniej niż pół godziny, a obiadu starczy na dwa dni. Dodatkowo pozbędziesz się resztek z lodówki. Będzie smacznie i w...
-
Łazanki z kapustą kiszoną. Przepis na danie, które swoją prostotą zwali cię z nóg. Dodatek tego mięsa wzmocni aromat dania
Łazanki to klasyka wśród dań z kapustą kiszoną. To idealna propozycja na każdą porę roku, jednak szczególnie warto jeść ją jeszcze przed jesienią. Obecność kiszonek w codziennej diecie przyczyni się do wzmocnienia odporności przed sezonem grypowym...
-
Pyszne kopytka według słynnej restauratorki. Magda Gessler zdradza trik na sprawne gotowanie klusek
Kopytka to uniwersalne danie, które przygotowuje się niezwykle prosto i szybko. Co więcej, nie potrzeba również wielu składników, by je ugotować. Magda Gessler, słynna polska restauratorka, zdradziła jak najlepiej ugotować kopytka, by te swoim...
-
Te kotlety wyglądają jak klasyczne mielone, ale przygotujesz je z tartej cukinii. To hit tego sezonu
Wśród sezonowych dań nie może zabraknąć obłędnie chrupiących kotlecików z tarte cukinii! Ten banalnie prosty i jednocześnie wybornie smaczny pomysł na obiad, sprawdzi się, gdy brakuje nam czasu lub mamy ochotę na warzywną alternatywę schabowych!...
-
Tani obiad do zrobienia w 20 minut. Wystarczy pięć składników i kilka przypraw, by wyczarować chrupiące cudo
Dania z ziemniaków mogą stanowić zarówno dodatek do obiadu, jak i być potrawą główną. Niezależnie od tego, jaki wariant wybierzemy, zawsze warto mieć w zanadrzu wiele pomysłów na ich przygotowanie. W końcu ziemniaki tłuczone z masłem mogą się po...
-
Babka ziemniaczana to sprytny, tani i smakowity sposób na obiad. Z tymi dodatkami nie ma konkurencji
W czasach PRL-u to danie królowało na stołach, a teraz powraca w obłędnie smacznej wersji. Mowa tu oczywiście o babce ziemniaczanej, której smak ciężko podrobić. Regionalna receptura rodem z Podlasia smakuje najlepiej. To ekspresowy, smaczny i...
-
Ewa Wachowicz ma niezawodny sposób na cukinię. Zielony makaron z tego warzywa to hit tego lata
Przepisy Ewy Wachowicz zna niemal każdy, jednak ten wakacyjny hit nie ma konkurenci. Mowa tu o tagliatelle z cukinii, czyli zmysłowym, zdrowym i pełnym witamin makaronie z tego sezonowego warzywa. Wege odpowiednik smakuje najlepiej w anturażu...
-
Zaskocz bliskich i wyczaruj obiad z resztek. Będzie nie tylko zero-waste, ale również palce lizać
Gotowanie w duchu zero-waste to niewątpliwie powód do dumy. Polacy z roku na rok marnują coraz więcej jedzenia, a do śmieci rocznie trafia 4,8 miliona ton żywności. Przerażające statystyki zachęcają więc do szukania sprytnych rozwiązań. Jednym z...
-
Wystarczą dwa składniki do zrobienia pasty jak u włoskiej babci. Tu króluje prostota i serowy twist!
Marzysz o włoskiej kuchni, jednak brakuje ci siły, chęci i produktów? Przygotuj obiad dla leniwych, czyli obłędną, dwuskładnikową pastę o kuszącym, pomarańczowym kolorze. Przyda się sezonowe warzywo, mąka i kilka dodatków na aksamitny sos. To...