Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nigdy nie miał takiego dnia, gdzie grawitacja kanapy była tak silna, że trudno było z niej wstać, a co dopiero zająć się gotowaniem obiadu. Na szczęście jesteśmy my i mamy w zanadrzu całkiem dużo szybkich, łatwych i oczywiście pysznych przepisów na kryzysowe obiady. Jeden z takich przepisów z chęcią dziś wam zaprezentujemy, a będzie to zupa krem z zielonego groszku. Jest naprawdę pyszna, robi się ją błyskawicznie a podana z grzankami lub chipsem z boczku prezentuje się doprawdy zacnie. Jak się zabrać za ten krem? Nie możesz zapomnieć o serze, w tym przypadku najlepiej sprawdzi się feta - najlepszy przyjaciel zielonych zup.
Składniki:
Nie chcesz tracić czasu na gotowanie? Zawsze miej pod ręką słoik bulionu. Jeśli masz wolniejszą chwilę, zrób esencjonalny bulion na kościach, dowolnym mięsie lub po prostu podwójną porcję rosołu. Możesz go zawekować lub zamrozić. Dzięki temu wiele przepisów zrobisz szybciej o czas gotowania potrzebnego bulionu.