-
Haps
-
Jak przygotować
- 10 minut i kilka składników. Siostra Anastazja przygotowuje ją w mig. Tak pyszna, że od razu zniknie ze stołu
10 minut i kilka składników. Siostra Anastazja przygotowuje ją w mig. Tak pyszna, że od razu zniknie ze stołu
Sałatki to specjały, które królują na stołach w każdą imprezę, a także w trakcie świąt i domowych obiadów. Siostra Anastazja przyrządza sałatkę chrzanową. Ten sos sprawia, że jest aksamitna i delikatna.
Siostra Anastazja to niezawodna kucharka, która w kuchni wyczaruje każde danie. Wszystko, co wychodzi spod jej ręki, jest smaczne i nic dziwnego, ponieważ staż, jaki ma w gotowaniu, jest naprawdę długi. Ponadto jest autorką wielu książek, z których można czerpać inspiracje na dania, desery oraz sałatki. Z jej przepisów korzystają tysiące, a jej książki kucharskie można znaleźć w wielu domach.
Sałatka chrzanowa, która przedstawiona jest w książce "123 sałatki i surówki" to połączenia różnych smaków, które idealnie do siebie pasują. Znajdziesz tam nie tylko warzywa takie jak cebulki marynowane lub kukurydza, a także duszonego kurczaka. Całość dopełniona jest delikatnie kremowym sosem chrzanowym. Zrobisz go w połączeniu z majonezem i jogurtem naturalnym. Sałatka jest banalnie prosta i zrobisz ją w niecałe 10 minut.
Zobacz wideo
Sałatka jarzynowa. Klasyczny przepis na różne okazje
Sałatka chrzanowa siostry Anastazji
Składniki
- 2 piersi z kurczaka,
- 5 jajek,
- 300 g sera żółtego,
- słoik kukurydzy,
- mały słoik cebulki marynowanej,
- mały słoik chrzanu,
- mały słoik majonezu,
- mały jogurt naturalny,
- szczypiorek,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka pokrój w większą kostkę, przypraw, a następnie podduś do miękkości na patelni.
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
- Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Wszystko umieść w misce i dokładnie wymieszaj.
- Chrzan połącz z majonezem i jogurtem naturalnym.
- Przygotowanym sosem zalej wszystkie składniki i ponownie wymieszaj.
- Dopraw do smaku. Wierzch sałatki udekoruj drobno posiekanym szczypiorkiem i cebulką marynowaną.