Przepisy na śledzie na święta wielkanocne mogą być bardzo różnorodne. Na pewno nie zabraknie tych w śmietanie, musztardzie, po kaszubsku oraz w oleju. Trzeba jednak przyznać, że śledzie w takim wydaniu nie mają sobie równych. Jeśli chcesz zaskoczyć gości, musisz koniecznie zapisać ten przepis. Jest bardzo krótki, prosty w przyrządzeniu, a jego smak może być niemałym zaskoczeniem.
Przygotowanie idealnych śledzi po łowicku jest proste, jeśli znamy listę składników i ich proporcje. Najważniejszą zasadą, którą trzeba się kierować, jest danie czasu smakom. Dlatego po wykonaniu wszystkich kroków zawartych w przepisie warto włożyć przekąskę do lodówki. To właśnie tam wszystkie składniki się ze sobą przegryzą. Oprócz tego bardzo ważne jest również to, by trzymać się proporcji. Jeśli zostaną zaburzone, smak całości może być całkowicie inny.
Składniki
Sposób przygotowania