Przepis na naleśniki zna chyba każdy, ale często się zdarza, że robimy je na oko lub traktujemy nieco po macoszemu, a potem się dziwimy, że wyszły popękane, rwą się przy składaniu lub co gorsza - smakują jak kawał kartonu. Z tym przepisem nic takiego cię nie spotka, a to przez zamianę mleka na inny składnik. Naleśniki na kefirze to ostatnie objawienie kulinarne w moim domu, ale nie tylko kefir się liczy. Ważne jest także masło - dodaj je do ciasta zamiast oleju, a zadzieje się magia na patelni.
Składniki:
Jak podawać naleśniki na kefirze? Jak tylko chcesz. Jeśli chcesz podawać je na słodko, do ciasta dodaj łyżeczkę cukru. Będą świetnie smakowały z dżemem lub owocami albo kremem czekoladowym. Możesz także podawać je na słono, na przykład zapiekane z mięsem mielonym i serem lub przerobić je na pyszne krokiety.